Новини

Кампания ,,Походът на книгите”

Интересно, вълнуващо и с много инициативи премина седмицата /15.04.2024г.-19.04.2024г./ посветена на тринадесетото издание на кампания ,,Походът на книгите” на асоциация ,,Българска книга”-2-23 април 2024г.и във връзка с регионална инициатива за насърчаване на четенето и грамотността под мотото,,Четенето-ключ към познанието”-2024г. Четенето ни води към безкрайни възможности за разширяване на ума и душата, то ни отваря врати и ни показва вълшебния свят на приказното. Четенето отваря прозореца на знанието, учи ни да мислим, да анализираме информация и ни носи наслада. Книгата е най-добър приятел, който ще бъде до нас винаги – в добри и трудни моменти, ще ни бъде спътник през целия ни живот.

Научи повече

"Оборище-факел на свободата"

В събота 13 април, ученици от 1,5 и 6 клас взеха участие в 9-тия Национален конкурс за патриотично слово „Оборище-факел на свободата“. Той се проведе в читалището на с. Оборище, като в него се представиха повече от 200 участника. При засилена конкуренция „Български смели чада“--Виолета Йосева, Гергана Костова, Донка Чавдарова, Златомир Луков, Кръстан Сандов, Нонка Георгиева, Чавдара Ангелова от 5 клас и Недко Маринов от 6 клас с ръководители Геновева Дикова и Боянка Врагова получиха поощрителна награда с грамота и плакет. Грамота получи и Яница Бадева от 1 клас с ръководител Пенка Зубева. Участието донесе много положителни емоции и гордост от това, че са потомци на велики българи.

Научи повече

"Познаваме ли геометричните фигури

Днес, учениците от 4 и 5 клас към Клуб 3+ с учители Маргарита Лангерова и Нонка Байрякова решаваха забавни и занимателни задачи на тема "Познаваме ли геометричните фигури?". Децата проявиха интерес при съвместното търсене на правилните отговори.

Научи повече

Поредно мероприятие на "Клуб 3+" по БЕЛ.

За пореден път се проведе мероприятие между 4 и 5 клас по БЕЛ с учители Маргарита Лангерова и Елица Пъкова. Учениците четоха българската народна приказка „Щастието е от бога“ и разсъждаваха върху философския въпрос „Кой и какво ни прави щастливи?“

Научи повече

22 март-Ден на водата

Учениците от 6 клас на ОУ “Свещеник Недельо Иванов“ се включиха активно в отбелязването на 22 март- Световен ден на водата с рисунки, изработване на постери и инициативи за пестене на питейна вода. Те взеха участие и в състезание под наслов „Водата и ние“ организирано от учителя по човека и природата Тодорка Цветанкова и педагогическия съветник Боянка Врагова, което протече в няколко кръга. Учениците показаха добри познания за водата, нейното приложение и биологичното ѝ значение. Емоциите и състезателния дух обзеха участниците и те се радваха от сърце на всяка спечелена точка.

Научи повече