Новини

Откриване на учебната 2022/2023

Честит първи учебен ден на всички - първокласници, малки и големи ученици, учители и родители! Ползотворна учебна година, изпълнена с нови предизвикателства, нови хоризонти, заслужени успехи, здраве, позитивизъм, хубави емоции и удовлетворение от постигнатото!

Научи повече

24 май

Честит 24 май! Нека уважаваме и пазим своето най-голямо богатство и гордост – словото. То ни е помогнало да оцелеем в трудни моменти и да се запазим като нация. То ще ни помогне да израснем духовно и да се отличим от останалите, защото нашето слово е уникално и заслужава да го пазим като очите си. Със стихове, песни, танц изпълнен от децата в детската градина и кратка викторина бе отбелязан 24 май-Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност в ОУ“Свещеник Недельо Иванов“ с. Поибрене. Грамоти и предметни награди получиха ученици, учители и обслужващ персонал от ОУ“Свещеник Недельо Иванов“ по случай 24 май от директора на училището Дидка Пенева. С грамота за ученик без отсъствие и предметни награди бяха отличени 6 ученика от първи до седми клас, а 14 ученика с грамота за активно участие в културния живот на училището. Учителите и обслужващия персонал на училището бяха наградени с книгата на Георги Господинов „Време убежище“ и грамота за успешен и задружен училищен колектив през 2021/2022 учебна година.

Научи повече

Отбелязване на Денят на Земята

Денят на Земята бе отбелязан в ОУ"Свещеник Недельо Иванов" с: -Викторина в 5 клас, организирана от г-жа Тодорка Цветанкова съвместно с педагогическия съветник г-жа Боянка Врагова, като учениците изготвиха постери и послания; -Състезание-викторина в 6 клас- организирано от г-жа Татяна Патърова; -беседа и презентация в 7 клас от класния им ръководител г-жа Цветанкова -ПДГ сплетоха венчета от цветя с ръководител г-жа Фръгова

Научи повече

Великден

Великден е един от най-големите християнски празници и е повод за голяма радост особенно сред децата. С голямо удоволствие учениците от начален етап на ОУ"Свещеник Недельо Иванов" с. Поибрене се поздравиха за светлия празник.

Научи повече

Отбелязване на годишнината от Априлското въстание

20 април 1876 година е дата паметна в българската история, извоювана с кръвта, героизма и храбростта на българина в името на СВОБОДАТА! Всеки народ има периоди от своята история, които пази дълбоко в сърцето си. За тях той не говори с гръмки думи, а само сваля шапка, прекланя глава и коленичи. Без Априлското въстание историята наша щеше да се лиши от най-ярките си страници. Преди 146 години жаждата за свобода надделява над страха и малкият български народ се вдига на въстание. Силата на духа се изправя срещу силата на оръжието. За да почетем тази свидна дата, учениците и колектива на училището, както и секретарят на читалището поднесохме венци пред паметниците на Априлци в село Поибрене. Тази дата е много свята за нас, защото нашия патрон свещеник Недельо Иванов става кръстоносец на хвърковатата чета на Бенковски, в мига в който Бенковски му слага в ръцете поибренския сребърен кръст от църквата "Света Троица" и му казва - " ти отче Недельо ще бъдеш кръстоносец....... Изработихме постери ,рисунки, апликации , пяхме песни . Поклон пред паметта на героите!

Научи повече